Jaahas, täällä taas. Vähän on kisaväsymystä havaittavissa tämän blogin kirjoittamisen osalta kuten ehkä olette huomanneet. Jospa taas yritän vähän ryhdistäytyä. On niin paljon kerrottavaa, etten tiedä mistä aloittaa... Aloitetaan vaikka näin:

OPINNOT ja TYÖ: opintopisteitä on kasassa 142/270 (jee, yli puolivälin ollaan jo!!!) ja kohtalaisen hyvillä arvosanoilla vieläpä vaikka itse sanonkin. Kaikki kurssit on nyt ajantasalla ja muutaman olen suorittanut jo muita ennen Tavoite kevät lukukauden loppuun on 176. Valitettavsti en millään saa maagista 180op rajaa täyteen, että voisin jo tehdä kätilön sijaisuuden ensi kesänä... Viime syksyn naistentautien harjoittelu Kätilöopistolla oli super mielenkiintoinen ja nyt on sitten kesätyötoiveita samalle suunnalle ;) Nähtäväksi jää kuitenkin, sillä en edelleenkään voi/halua olla koko kesää töissä ja monet muut varmasti voivat ja saattavat siksi pyyhältää hakemuksellaan minun ohitseni. Plan B on tuttu keikka/kesätyöpaikka Naistenklinikalla jonne minua juuri eilen osastonhoitaja kyseli. Omituisella tavalla nolotti kertoa, että olen kiinnostunut jostain muustakin paikasta. Toivottavasti ei käy nyt niin, että jään kokonaan ilman kun toivoin, että voisin kertoa päätöksestä vähän myöhemmin.

Kevään opiskelut ovat kieli- ja vauvapainotteisia. Käyn tällä hetkellä ruotsin valmentavaa (joo, en ole siinä hyvä) ja englannin ammatillista kurssia. Hoitotyössä opiskelemme lapsivuodeaikaa, vastasyntyneen hoitoa ja erityistarkkailua, noenatologiaa, imetysohjausta ja varhaista vuorovaikutusta. Kevään harjoittelu suuntautuu, kuten tästä ehkä arvaakin, lapsivuodeosastolle :) Jobstep-jumala oli minulle armollinen ja sain paikan Naistenklinikalta hirveän nettitökkimisen ja sivujen jumituksen jälkeen. Mahtavaa!

TERVEYS ja LAIHDUTUS: super-terveyskuuri menossa! Olen ruvennut vuoden vaihteesta kuntoilemaan ihan kunnolla (oikeasti!) ja ruokavalionkin olen muokannut vähärasvaisemmaksi (ei enää jokapäiväisiä herkkuja!). Tuloksia odotellessa :) Mukavaa on, että tällä kertaa tuntuu menevän ihan suht kivuttomasti tämä muutos ja tekee mielikin kuntoilla pakkokuntoilun sijaan. Täytyy vaan toivoa, että pysyy terveenä ja innostusta riittää vielä pitkään.

MATKAHAAVEET: Tälle keväälle on luvassa ihanan paljon matkoja!!!! Ja oikeastaan ihan yllättäen :) Ihan pursuan intoa päästä kertomaan!!

Marraskuun lopussa ilmestyi meidän koulun nettisivuille englanninkielinen ilmoitu, että nyt on mahdollista hakea intensiivikursseille(?!?). Uteliaana ihmisenä menin tietekin lukemaan, mitä ihmettä ne sellaiset on ja hetken mielenhäiriössä päätin hakea niistä kahteen. Vuoden viimeisenä koulupäivänä sain sitten sähköpostin jossa kerrottiin, että minä pääsen muutaman muun onnekkaan kanssa osallistumaan kurssiin joka vie meidät maaliskuussa Malawiin!!!!!!! Mieletöntä! No, nyt on asian tiimoilta jo ensimmäinen palaveri pidetty ja reissu vaikuttaa mielenkiintoiseltä. Mukaan lähtee meiltä siis 3 muuta opiskelijaa ja 3 opettajaa. Lisäksi Joensuun AMK:sta osallistuu pieni porukka opiskelijoita ja opettajia ja tietenkin kohdemaassa ja Sambiassa vaihdossa olevat muutamat opiskelijat. Afrikasta osallistuu Kamuzu College of Nursing (Malawi, järjestäjäkoulu), Malawi College of Health Sciences ja Lusaka School of Nursing (Sambia). Luvassa on ainakin sairaala vierailu, work shop -työskentelyä ja jonkinlaisten esitysten pitämistä journal club tyyliin, mutta näistä ei ole vielä tarkempaa tietoa. Olen todella innostunut tästä! Nyt vaan odotellaan varmistuksia majoituksesta (koulun asuntola tai jokin hostellin tyylinen jos koululla ei ole tilaa) ja sitten varataan lentoliput. Malarian esto-resepti on jo hoidossa ja muutenkin alkanut pienien välttämättömyyksien hankinta. 

Toinen kiva juttu on jo viime kesänä varattu Prahan matka kahden opiskelijakaverin kanssa! Suuntaamme toukokuun viimeinen päivä 30. kertaa järjestettävään kansainväliseen kätilökonferenssiin!!! Matkat, hotelli ja kongressimaksu on jo maksettu ja nyt vaan innolla seurataan reissun vääjäämätönsä lähenemistä :) Kongressipäivät loppuvat jo neljältä, joten varmasti jää aikaa myös nähtävyyksien katsomiseen ja illanviettoon. Ajattelin tänään mennä käväisemään matkamessuille hankkimaan lisätietoa sekä Malawista, että Prahasta :)

 

APUA! Kylläpä aika rientää, huomasin juuri, että tässähän täytyy lähteä koulunpenkkiä kuluttamaan! Mutta sain ainakin vähän kerrottua kuulumisia :) Nyt, heippa!