Vihdoin! Kaksi viikkoa takana "ammatillisia" opintoja ja aletaan lopultakin päästä asiaan, eihän tässä olekaan kuin melkein koko kevät mennyt jo. Hmm. Täytyy sanoa, etten ole ollut ihan 100% tyytyväinen opinahjooni ja opintojen sisältöön tai siihen miten mihinkin käytetään aikaa. Tuntuu, että aikaa käytettiin ihan "turhiin" juttuihin monta kuukautta ja nyt sitten on tuhat asiaa (tärkeitä!) jotka pitäisi oppia tiukalla aikataululla. Olen myös huomannut, että lähiopetusta on todella vähän suhteessa opiskeltavaan materiaaliin, joten kotiin jää paljon tekemistä. Nytkin meille anatomian opettaja suoraan sanoi, että lähiopetusta on 20 tuntia nyt keväällä, mutta kotona opiskeltavia asioita on ainakin saman verran eli kahdenkymmenen tunnin edestä... Mitenköhän eka kevät on muissa kouluissa mennyt?

Tällä hetkellä työn alla pari kehityspsykologian tehtävää, toimintatuokion suunnittelua ja tosiaan lukuisia anatomian ja fysiologian tehtäviä. Ekat kokeet tässä jaksossa on jo 10.4 anatomian latinan sanakoe ja 13.4 hoitotyön tentti... aikas tiukka tahti etten sanoisi. Lisäksi opiskellaan hoitosuhteen luomista, kirjaamista ja teoriaa tuleviin laboraatiotunteihin (hygienia, ergonomia, ravitsemuksen perusjutut jne. -nämä tuttuja mulle lähärikoulusta). Sellaista kaikkea.  Mutta ei haittaa, mielenkiintoisia aiheita VIHDOIN! Viime jaksolta ollaan saatu yhden kokeen tulos vasta takaisin ja 4 sieltä tupsahti etiikasta. Olen siihen erittäin tyytyväinen :) Opintopisteitä oli eilen kun katsoin jo 14!! Jee jee!

Töissä jaksoin kokonaista 4 vuoroa tehdä viime kuussa. Vaikka joka viikolla sinne kyllä kysytään -ei vaan pysty tekemään tämän opiskelun ja kodinpyörityksen kanssa enempää vuoroja. Ihan kiva kuitenkin pitää vähän taitoja yllä ja saahan siitä vähän taskurahaakin. Meillä koulussa on ainakin yksi tyttö joka tekee ihan täyttä listaa päätoimisen opiskelun lisäksi, aikamoinen sissi! En tiedä miten sitä itse jaksaisi tai riittäisi edes aika kun on koulun lisäksi kaikkia etätehtäviäkin roppakaupalla. Toivottavasti jaksaa tämä tyttö, ettei polta itseään ihan loppuun :(

Tänään alkoi tosiaan jo huhtikuu -palmusunnuntai ja aprillipäivä. En ole tehnyt jekkuja, mutta lasten kanssa käytiin virpomassa. Ihanaa kun melkein kaikki lumet on jo sulaneet ja vaikka tänään satoikin hetken verran jotain valkoista taivaalta, ei se tietenkään jäänyt maahan tuolla auringonpaisteessa. Ihanaa, kevät tulee! Laitoin jo makuuhuoneeseen vähän kevät ilmettä pirteän värikkäillä lakanoilla ja oransseilla unikkoverhoilla :)

Oikein ihanaa kevättä kaikille ja hyvää pääsiäistä. Älkää syökö liikaa suklaata, tulee masu kipeäksi cheeky (Itse olen sopivasti herkkulakossa...) Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä lopettaa, alta voi myötätunto opetella vähän lihaksia jos huvittaa :)