Ihan hävettää miten pitkä päivitysväli on ollut... Mutta voin luvata, etten suinkaan ole laiskotellut, vaan koulu on oikeasti vienyt lähes kaiken aikani ja sen lopun olen yrittänyt ehtiä viettämään perheen kanssa.

Yksi tuttava minulta viime viikolla kysäisi, että olenko NYT oikeassa koulussa ja yllätyksekseni vastaus oli helpoin ikinä vaikken ollutkaan asiaa sen koommin miettinyt: kyllä olen!!! Vaikka koulutehtäviä on ollut yllinkyllin+stressiä niistä vähän pukkaa ja koulukaveritkin on vielä vähän vieraita ja informaatiokaan ei aina ihan pelaa, niin olen oikeasti todella motivoitunut ja koulunkäynti on ollut aidosti mukavaa pitkästä aikaa. Ja onhan sieltä pari kaveriakin jo löytynyt :)

Hyppäsin nyt siis suoraan toiselle lukukaudelle lähihoitajatutkinnon perusteella ja lisäksi hain AHOTointi muutamista kursseista joita opiskelin viime keväänä terkkarikoulussa. Vielä ei ole virallista päätöstä kaikista hyväksiluvuista tullut, mutta opintokoordinaattorin mukaan pitäisi kaiken olla ok -nyt vaan odotellaan että opintopisteet räpsähtää opintosuoritusotteeseen :) Ja osa ensimmäisen lukukauden opinnoista on suoritettava niin sanotun pedagogisen ratkaisun kautta, eli hyväksiluvun saa kun on etätehtäviä tekemällä osoittanut osaavansa kyseenomaiset asiat esim. anatomiasta, fysiologiasta, patofysiologiasta ja lääkehoidosta. Tätä tehdään siis muiden opiskelujen lisäksi omalla ajalla...  Lääkehoidosta oli myös laboraatiotunti, jossa piti näyttää, että osaa pistää s.c. (ihon alle) ja i.m. (lihakseen). Tunnilla harjoiteltiin lisäksi minulle uudet ventrogluteaalinen ja ihonsisäinen pisto, kivaa oli ja pistot meni hyvin!

Tokalla lukukaudella opiskellaan tällä hetkellä sisätauteja. Aika tutulta nekin vaikuttaa, mutta kertaus on hyväksi. Varsinkin kun aiheeseen liittyy läheisesti lääkehoito ja lääkematikassa harjoitellaan tiputusnopeuksia ja muuta jännää (pyh, kamalia ne on!) Toistaiseksi on kaikki kolme lääkelaskukoetta mennyt ensimmäisellä yrityksellä läpi, hyvä minä! Vielä ois 3 viikkoa koulua ja sitten alkaakin jo ensimmäinen harjoittelu! Huh huh! Pitää yrittää saada sitä ennen tehtyä kaikki etätehtävät pois alta, niitä on joku 100... Ei vaineskaan, olen jo tehtävässä 5/23. Ja tähän väliin epätoivoinen "jee jee".

Harjoittelupaikka on se sama minkä viime keväänä hankin Jobstepin kautta terkkariopintoja varten, ei kovin "mielenkiintoinen" kun keväällä etsin kliinisen perushoidon paikkaa, mutta kelpaa se kuulemma sisätaudeillekin. Luokkakavereilla paikkoina on esimerkiksi erikoissairaanhoidosta kardiologisia, neurologisia tai infektio-osastoja, mulla tulee olemaan jatkohoitopaikkaa odottavia vanhuksia jotka ovat erikoishoidosta jo päässeet eteenpäin. En odota harjoittelulta juuri mitään, ehkä innostus iskee lähempänä.

Kotiuutisista sen verran, että hoitokissan lähdettyä, suuren painostuksen, silmien räpyttelyn ja suun mutristelun jälkeen mies myöntyi, että meillekin voidaan ottaa OMA kissa! <3
Nyt kuukausi myöhemmin, meillä jo asustaa pikkuinen kissa-herra. Se on ihana ja ihan vauva vielä, vaikka aikamoinen riiviö onkin
Tässä kuva:

                                                          

Nyt lopetan ja menen laittamaan iltaruokaa, ehkä illemmalla sukellan vielä virtsaelimistön ihmeelliseen maailmaan ja rykäisen taas yhden etätehtävän pois to-do-pinosta. Kirjoittelemisiin!!