"ydintä ympäröivät elektronit sijaitsevat eri elektronikuorilla... ekektronit liikkuvat suurella nopeudella... elektronit osallistuvat suoraan atomien välisiis kemiallisiin reaktioihin..." Olo on kuin suoraan oppikirjasta. Miten ihminen pystyy jakautumaan moneen eri hommaan, saatika vielä oppimaan kaikesta kaikkialla tapahtuvasta koko ajan jotain niin, että se vielä muistaakin viikon päästä???

Joo, yritän tosiaan lukea niihin pääsykokeisiin. Työn alla on ihmisen fysiologia ja anatomia -kirjasta noin 100 sivua ja hoitotyön etiikkaa sellaiset 300 sivua. Huh huh! Osa on toki ihan mielenkiintoista, osa tosi vaikeaa ja tuon etiikan osalta meinaa usko loppua. Tämänkin ongelman olisi voinut ratkaista lukemalla osan jo vaikka kesällä tai edes syksyllä tai vaikka aloittaa jo viime viikolla. Vaikka varmuuden vuoksi... pakkoko oli sitä pääsykoekutsua odottaa? Ei ikinä pitäisi jättää mitään viimetippaan, sillä AINA tapahtuu jotain yllättävää. Nytkin olin ajatellut, että viikonloppuna varmasti luen, mutta vietinkin sitten koko sunnuntain pyykkituvassa ja lasten päitä pesten, sillä tottakai juuri nyt  MEILLÄ OLI TÄITÄ! Yök :/ Se asia alkaa onneksi olla jo paremmalla mallilla.

Ja jotta elämä ei olisi liian yksinkertaista ja tylsää, on meillä huomenna lääkelaskukoe lähärikoulussa. Onhan ne jo kahdesti läpi menneet, mutta kyllä silti vähän jännittää, varsinkin kun harjoitteluun ei ole asiaa jos niitä ei läpi pääse. Ja harjoittelu tosiaan alkaa ensi maanantaina kello 07.30. On tämäkin asia pelattu varman päälle koulun puolesta, sillä luokkaamme mahtuu myös niitä joiden mielestä lääkelaskut oikeasti on vaikeita, eikä vaan vähän vaikeita niinkuin mun mielestä. Saahan sen kokeen tietenkin uusia, mutta mielestäni turhaa stressiä aiheuttaa kun jätetään tallainen asia näin loppusuoralle.

Muuten on asiat hyvällä mallilla, odottelen vaan, että viimeisetkin opintosuoritukset tipahtelee opintorekisteriin ja alan vähitellen asennoitua kotihoidon ihmeelliseen maailmaan. Tänään sain taas osittain vihreää (vihreä-punainen-vihreä näköjään vaihtelee) valoa myös opintojen nopeuttamiselle, joten jos opiskelupaikkaa AMK:sta tarjotaan ja kaikki menee harjoittelussa nyt hyvin, niin voin sen paikan ottaa vastaankin, vaikka oikeasti valmistuisin vasta joulukuun lopulla (paikka pitää ottaa vastaan jo 9.12.-11). Tästä iloisena menenkin taas ahkeroimaan, kohta pikkukakkonen loppuu ja sitten lapset vie vapaa-ajan :) Kuulemisiin ensi kertaan!