Keventäminen kuuluu perinteisesti tammikuuhun, tänä vuonna erityisesti. En minä mielestäni mitenkään lihava ole, mutta lähihoitajakoulun aikana onnistuin jotenkin kerryttämään itselleni +17 kiloa ja kyllähän sellaisen jo huomaa vaatekaapissa, epämukavana olona ja mahamakkoina. Kaippa syynä oli se kaiken päivää paikallaan istuminen kun aiemmin kävelin työpäivän aikana noin 10 kilometriä. Kun vielä kotonakin on kirjoitettava esseitä, luettava kokeisiin, ruokittava ja leikitettävä lapset ja hoidettava koti miehen tehdessä vuorotyötä, on oikeasti aika hankala käydä säännöllisesti liikkumassa. 

Laihduttamista olen yrittänyt aina epäsäännöllisin väliajoin, mutta on se vaan kovin vaikeaa kun tykkään hyvästä ruoasta ja aina välillä herkuttelustakin :) Tammikuun alusta olen nyt tsempannut ja jättänyt kaikki herkut pois ja pienentänyt annoskokoja. Jotta tuloksia tulisi nopeammin, aloitin eilen myös viiden päivän Nutrilett dietin, näin toisena päivänä vielä ainakin sujuu ihan hyvin. Dietin aikana syödään erinäköisiä jauheita sekoitettuna rasvattomaan maitoon tai veteen yhteensä viisi pussia päivässä ja lisäksi lounas"patukka": aamupalalla mansikka- tai suklaapirtelö, välipalaksi kasvis- tai tomaattiliemi, lounaaksi suklaapatukka (ei siis oikea, vaan tuollainen ravintolisäsysteemi), sitten on taas välipalaliemen vuoro ja lopuksi lämmin ruoka, joka voi olla pasta tai keitto ja siihen kuuluva jälkiruokavanukas (sulkaa tai vanilja). Ihan hyviä ovat mielestäni, vaikka lounaalla kyllä kaipaisin jotain suolaista tuon äklön patukan sijaan. Dietillä saa lisäksi syödä kasviksia ja hedelmiä, joten eilen söin lisäksi iltapaksi omenan. Liemiä olen maustanut vähän basilikalla ja chilillä ja vaniljavanukkaaseen lisäsin eilen pakastevadelmia. Ei kyllä ole nälkä tullut ainakaan vielä, mutta voi olla että noihin makuihin kerkeää kyllästyä tässä viiden päivän aikana.

Lapset palasivat maanantaina kolmen viikon joululomaltaan päiväkotiin intoa puhkuen ja täytyy kyllä sanoa, että luojan kiitos! Kyllä huomasi, että kaipasivat jo kavereita ja keskenään sitten tappelivat päivittäin kun sisaruksen naama rupesi jo tympimään. Vaikka oli meillä kyllä kivaakin, onneksi viimeisenä viikonloppuna satoi vihdoin lunta ja päästiin lopultakin pulkkamäkeen! Pysyisi nyt vaan lumet maassa, pimeys on niin ankeaa. Mulla on ollut tässä nyt sitten päivisin luppoaikaa tai ehkä paremmin sanottuna omaa laatuaikaa :) Olen käynyt Bailatinossa pari kertaa (jes! jumppakausi avattu tälle vuodelle), siivoillut kotona ja töitäkin olen sopinut muutaman vuoron. Tiistaina olin yövuorossa siellä minun vakkari keikkapaikassa ja täytyy kyllä sanoa, ettei yövuorot ole mua varten. 10,5 tuntia kökit hereillä kansliassa, käyt välillä kurkkimassa taskulampulla nukkuuko kaikki, täydennät hyllyjä ja parilta hassulta leikkauspotilaalta käyt tsekkaamassa viitaaleja parin tunnin välein. Kyllä väsytti ja aika kului superhitaasti! Toisaalta, onneksi oli rauhallista, eikä mitään vakavaa sattunut, sillä en todellakaan kokenut olevani siinä kunnossa, että olisin jotain äkkinäisiä päätöksiä pystynyt tekemään vaikka olinkin potilaista vastuussa. Vielä aamulla vein juuri heränneet lapset tarhaan ja ihanaa oli vihdoin kellahtaa omaan sänkyyn joskus yhdeksältä aamulla. Tuli pitkä päivä kun en ollut edellispäivänä osannut nukkua päiväunia, vaan samoilla silmillä vetelin yli 25 tuntia, huh huh. Onneksi terkkarin työ on kai pääsääntöisesti päivätyötä, tai ainakin sellaiseen työhön pitää pyrkiä, vaikka tuolla osastolla tykkäänkin kovasti olla.

Koulua varten olen saanut haalittua ne kaksi tarvittavaa kirjaa ja pikavilkaisun jälkeen vaikuttavat...kröhöm, T.Y.L.S.I.L.T.Ä... Pakko kai niihin on kuitenkin syventyä joku päivä tässä, kunhan kerkeää...  :) Vaikka mielummin jo istuisin koulussa ja tutustuisin uusiin luokkakavereihin :) Koulusta tulikin mieleeni: ihan muutama sananen vielä lapsista kaikille, te kenellä on omia tai vaikka kummilapsia, käykää äkkiä halimassa pieniä kullanmurujanne sillä aika menee NIIN nopeasti! Tällä viikolla nimittäin ilmoitin meidän "vauvan" esikouluun ja tänään olen menossa kuuntelemaan esikoisen tulevaan kouluun "tulevien ekaluokkalaisten vanhemmille tarkoitettua infoa"... Sniif, kohta ne varmaan muuttaa pois kotoa! 

Se siitä purkauksesta... Nyt rupean suunnittelemaan mihin muualle kuin Tansaniaan voisimme lähteä ensi jouluna lomalle, kun siitä unelmasta ei nyt taidakaan tulla mitään :( Mutta onhan noita vaihtoehtoja vaikka mitä:Thaimaa, Kenia, Malesia, Vietnam, Egypti... pitäisiköhän mennä ihan matkamessuille ensi viikolla?

Kirjoittelemisiin :)  Enää 10 päivää ennen koulun alkua, jännää!!!