Eilen se sitten alkoi, loma!
Torstaina oli vielä viimeinen, eli se A&F, koe ja eilen oli jo tosiaan ensimmäinen lomapäivä. Yksi raportti pitää vielä kirjoittaa ja palauttaa, mutta muuten ei siis ole mitään kouluun liittyvää seuraavaan yli kolmeen kuukauteen, jippii! Vähän kummallinen olo kylläkin :) Loman kunniaksi olenkin huhkinut kuin hullu kotona, kaikki ikkunat on nyt pesty ja partsi laitettu kesäkuntoon. 

Nopeasti meni tämä kevätlukukausi. Nyt vaan odotellaan, että koetuloksia alkaa tipahdella opintorekisteriin, mutta eiköhän kaikki kokeetkin ihan hyvin menneet vaikka lukumotivaatio olikin vähän kateissa. Yhteenvetona voisin sanoa, etten juuri paljoakaan (uutta) oppinut (kertaus on opintojen äiti!) ja rankkuudelta tämä AMK:n eka lukukausi oli suunnilleen saman tasoista (itseasiassa jopa vähän helpompaa) kuin toisen asteen lähihoitajakoulutus. Koulukaverit kerkesivät tulla jo mukavan tutuiksi ja ne parhaat tyypit erottuivat massasta. Aika selkeä jako muodostui niiden välille jotka käyvät juhlimassa ja meidän muiden välille, mutta siinähän ei ole mitään vikaa tietenkään :)

Kun luokkakaverit marssivat maanantaina ensimmäiseen harjoitteluun, niin minä menen klo.7.30 duuniin. Työsoppari tehtiin heinäkuun  ensimmäiseen päivään, joten tiivis parin kuukauden rutistus on edessä. Töissä onkin luvassa uusia tuulia. Siellä on nyt kuun vaihteessa otettu käyttöön sähköinen kirjaaminen, joten ekana työpäivänä saan siihen perehdytyksen ja muihin ATK jutskiin tietty myös, sillä keikkalaisena mulla ei ole ollut tunnuksia koneelle aiemmin. Jännää :) Ja se lääkehoitokoe on tulossa myös varmaan aika nopeasti, vähän jännittää... Mut kiva kyllä päästä sitten osallistumaan vähän enemmän lääkehoitoonkin! Tässä yksi yö kun olin duunissa, yksi ihana sairaanhoitaja otti mut mukaan letkuttamaan perusnesteitä aamun sytostaattipotilaille. Oltiinhan me letkutusta koulussa kokeiltu joskus vuosi sitten, mutta nyt voin sanoa, että oikeesti sujuu sekin juttu. Tää sairaanhoitaja tietty tarkisti kaikki letkut, et olin tehny oikein, mut kiva oli tehdä välillä jotain "uutta". Luultavasti kesä tuo muutenkin paljon uusia jutskia, ainakin odotukset ja oppimishalu on korkealla :) Työvuorojen kanssa oli kyllä aikamoista sumplimista, kun mieskin on paljon iltoja ja öitä duunissa ja aamutkin alkavat aikaisin niin pitää lapsia herätellä kukonlaulun aikaan... Mutta ehkä tästä parista kuukaudesta selvitään isovanhempien ja miehen joustamisella - omia menojahan mulla ei tunnetusti ihan hirveästi ole ollut enään moneen vuoteen hahhah :D

Mitäs vielä? Ai niin Amsterdam oli ihana! Suosittelen sitä ehdottomasti ihan kaikille. Arkkitehtuuri oli mahtavaa ja ihmiset ystävällisiä. Paljon nähtävää ja kävellen pääsi paikasta toiseen kätevästi, sadesään sattuessa (sattui joka päivä) voi hypätä ratikkaan, jotka kulkee tosi usein. Käytiin neljässä päivässä Van Goghin museossa, kukkamarketilla, Vondelparkissa kävelyllä, kanavaristeilyllä ihmettelmässä jokilaivoja, antiikkikadulla laahustamassa, punaisten lyhtyjen alueella punastelemassa, kirpputorilla Waterloopleinissä, Dam ja Leidseplein aukioiden reunamien kahviloissa ja terasseilla ja shoppailemassa keskustan ostoskaduilla. Mahtavaa oli, vaikka jalat olikin kipeät kaikesta kävelystä jälkeenpäin! Täytyy toivoa, että pääsen sinne vielä joskus uudestaan. Parasta oli tietenkin, että äitikin nautti tosi paljon -sanoi, että oli paras syntymäpäivälahja ikinä :) Hyvä niin :)


Meillä säästetään nyt kovasti matkakassaan, jotta saataisiin ensi talveksi matkat ostettua. Tansaniaan käy tän perheen tie helmikuussa :) Ompahan jotain mitä odottaa, vaikka aikamoista nyörien kiristystä se vaatii näin nelihenkiseltä perheeltä. Täytyy vaan kesälomalla elää vähän nuukemmin tänä vuonna, mökkeillä ja silleen. Eikä siinä mitään, mökkeily onkin ihanaa!

No niin, nyt lopettelen ja toivotan kaikille oikein ihanaa kesän odotusta. Tänään ei ehkä ole paras mahdollinen sää, mutta eiköhän se tästä iloksi vielä muutu. Kirjoittelemisiin!