Opiskelen vielä lähihoitajaksi, vielä vähän aikaa. Sain tänään viimeisenkin tehtävän tehtyä kouluun liittyen, nyt pakollista läsnäoloa enää viikko ja sitten alkaa viimeinen näyttötutkintoon johtava työssäoppimisjakso.

Eikä siinä vielä kaikki. Tänään tipahti postiluukusta viimeinkin kirje jota olen odottanut: "olet hakenut ammattikorkeakoulujen yhteishaussa. Sinut on kutsuttu sosiaali- ja terveysalan valintakokeeseen 3.11.2011." Taisin kiljaista riemusta, ainakin siis lähtöpisteet riittävät ja haaveeni kätilön tutkinnosta on ensimmäistä kertaa jo vähän lähempänä toteutumista. Eipä toisen ja kolmannen sijan terveydenhoitaja tai sairaanhoitaja olisi nekään yhtään hassumpia ammatteja, mutta kätilöksi olen halunnut jo... annas kun lasken... 16 vuotta!!! Joo, olen siis aikuisiällä ruvennut opiskelemaan kun en aiemmin ole malttanut.

Koulu alkaisi tammikuussa 2012 ja vielä on epäselvää onnistunko valmistumaan lähihoitajaksi tarpeeksi ajoissa vastaanottaakseni mahdollisesti saamani jatko-opiskelupaikan. Aika monta epävarmaa sanaa edellisessä lauseessa, mutta siitä huolimatta tai ehkä juuri sen vuoksi aionkin ensisijaisesti (varmuuden vuoksi) keskittyä lukemaan niinhin tuleviin valintakokeisiin!

Mutta en siis vielä, tänä iltana aion nauttia siitä saavutuksesta, ettei yksikään työ ole enää rästissä lähärikoulun suhteen!

Pakko vielä vähän kiljaista, wuhuu!